tisdag 26 maj 2009

Lite äkta vara...

I måndags tog jag med mig svärmor och hela konkarongen till en av mina favoritloppisar, Varuförmedlingen, som ligger i Knivsta precis vid stationen. Min förhopppning var att köpa en gammal mopedväska i present till min kära make på vår åttaåriga bröllopsdag! Tyvärr gick jag bet...och tror ni att jag ångrar mig nu, 50 kronor kostade den. Förstår inte riktigt hur det hela gick till men jag tror att det berodde på att väskan var i konstläder. Nåja, man får lära sig en läxa av den här historien...nästa gång jag tvekar är det bara att slå till!!
Jag hittade dock några söta handmålade små tavlor för 5 kr st och de fick följa med mig hem. Fastnade särskilt för den lilla tavlan med liljekonvaljer. Kära svärmor var oerhört snäll och köpte något väldigt fint till Maja, en gammal, röd Emmaljunga dockvagn. Vagnen har gjort megasuccé här hemma och lilla Maja kör stolt runt sina dockor i vagnen. Bilder på vagnen kommer en annan dag.
Vi håller som bäst på och anlägger en liten rabatt på framsidan och idag när vi begav oss ut på stenjakt hamnade jag i liljekonvalley! Ett grönt hav av denna vackra blomma bredde ut sig i skogen. Plockade ett stort fång av äkta vara som jag har spritt ut lite här och var i huset och det doftar helt ljuvligt!

En liten bukett hamnade på barnens bord ute på verandan. Apropå barnen så håller jag på och gör "smultron åt barna för det tycker jag de ska få"! Mycket smultron blir det i vår stenpartirabatt på framsidan.

De senaste dagarna har jag också ägnat mig åt lite biologisk ogräsbekämpning. Min kära make är lite arg på Linné som ställt till det för oss. Tänk om maskrosen kunde bli klassad som blomma i stället för ogräs. Varje morgon kryper jag runt på alla fyra med rumpan upp i vädret och jagar små solar. Undrar just vad vår nya granne tänker... hon kan inte vara riktigt klok, det finns ju kombi-stroller! Men, hos oss kommer ingen konstgjort ogräsbekämpningsmedel in och så är det bara. Sedan kan man ju fråga sig om jag är envis eller bara dum?!?
"Rosor slår upp ur den hårdaste mark, likt sol över mörka gärden. Mitt hjärta är ditt, ditt hjärta är mitt och aldrig jag lämna det åter. Dig vill jag följa i vinter och vår och alla min levnadsdagar!"

En skön afton önskar jag dig som hälsar på!
Kramar Anna-Lena ♥



15 kommentarer:

Vitt o Vältummat sa...

Jättefina tavlor du hittat! Liljekonvaljer är ju så fina och det är ljuvligt när man kan plocka in flera buketter av dem. Maskrosor ja...Dom är ju faktiskt fina och tacksamma och....klassade som ogräs tyvärr. Vi får ändra på det.
Ha en bra kväll
Kram/Åsa

promenader på landet sa...

Vilka fina kort du köpte! Alltid kul att gå på Loppis! Hoppas du lyckas bli av med ditt ogräs det kan ju vara lite knivigt ibland. Ha det så bra och tack för en inspirerande blogg! Kram Maria

Crinoline sa...

Hei,Anna Lena.Ja,noen ganger angrer man på at man ikke slår til med en gang.De håndmalte lillekonvalene var skjønne.Skal bli gøy å se dukkevognen.Klemmer fra Crinoline

Vikeskärs hem och vardag sa...

Så söta tavlor du hittat. Jag längtar till jag kan ta slänga på mig kläderna och gå till huset bredvid på lördagsmornar och gå på loppis :)
Kramar

Vit som snö sa...

Har varit med om att hoppat över saker som man nästan inte kan fatta hur man tänkte!
Men du gjorde andra fina fynd!
Liljekonvaljer är ju bara helt bedårande!
Kramis Cilla

Cc sa...

Jättefina tavlor. Men du inte behöver du stå på knä, har du inte twistern? Allt går i ett nafs med den. Mina grannar är knäckta för att jag nu inte har maskrosor men dom har massor, fniss. Det lönar sig och färg får man med. Kram

Jenny sa...

Hej! Vilka söta tavlor du köpte!

Liljekonvalley, vilket bra ord:)
Visst är det härliga blommor, såå vackra!

Ha en jättebra onsdag,
Kram Jenny

Huset vid ån sa...

Hej svejs igen...Tack för hälsningen till wilma! vad gullig du är...Vilket fyndställe du verkar ha varit på...kul med den gamla dockvagnen, hade själv en röd emmaljunga, o det var nåt visst. Wilma har använt den flitigt, så det är kul! Må så gott! Kram Therese

Kerstin sa...

Hej Anna-Lena!

Vilket underbart inlägg du skrivit, det var en fröjd att läsa.

Må så gott!
Kramar, Kerstin

Helena sa...

Hej! Vilka supersöta tavlor du hittade och vilket fyndpris! Jag tycker också om liljekonvaljer jättemycket men...vem gör inte det!? (= Ha en skön dag! Kram Helena

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Vilka fina tavlor och liljekonvalj i levande tillstånd.
De blommar faktiskt hos oss här uppe i norr nu! Även häggen! När allt kommer hos oss kommer det på en gång.
Ha det så gott!
Carin

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Fina liljekonvaljer både på tavlan och levande. En gång om året brukar jag också plocka, det är lite lyxigt. Så bra och plantera smultron, troligtvis täcker dom så det inte blir ogräs.
Kram till dig
AnnaMaria

Nicole sa...

Vilka söta tavlor! Tur att du fick något med dig hem i alla fall!

Och liljekonvaljer doftar så härligt och är så vackra...Vi har såna i vår trädgård också, men de är ganska hopplösa på att breda ut sig också där man inte vill ha dem...

Grattis på Bröllopsdagen!
♥ Tack för tipset på hur man skriver ett hjärta ;) Kramar, Nicole ♥

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Ja ibland får man ångra sig... Oftast över det man inte köpt!
Men tavlorna var fina, och de fick ju iaf följa med hem...
Och liljekonvaljer... mmmm... tror jag ska plocka mig en bukett idag..
Kram
Marie

Vikeskärs hem och vardag sa...

Tack vad snäll du är :) Nu blev jag glad igen. Hoppas du får en fin dag imorgon. Kramar