måndag 18 maj 2009

För sommarens espresso...

hittade jag dessa små, söta mocca-koppar på en loppis idag! Hade lite flax för de är inga märkeskoppar och jag betalade bara 15 kr för 5 koppar, sådana fynd gillar jag. Godset i kopparna är lite tunt men det går ju bra att förvärma koppen med lite varmt vatten innan servering.
Sprang över dessa köksdon med, gissar att de har med bak att göra men är lite osäker på exakt vad. Först trodde jag att de var en slags mönstertyllar till kakor men en del av mönstren såg mer ut som mallar. Kanske någon som läser det här vet vad det är????

Då det är min lediga dag idag hade jag med mig mina pojkar, de börjar bli rätt härdade och som tur är lockar fortfarande leksakshörnan på loppisen lite grann. Lillebror gjorde ett riktigt kap när han kom hem med tre små dataspel och en liten fickradio för 20 kr. Han satt glad och nöjd på vägen hem och lyssnade på musik i sin lilla radio till storebrors förtret. Ja, det är inte lätt alla gånger...
När vi kom hem kändes det lite mörkt och ruggigt - här har det regnat hela dagen- så det blev middag med levande ljus. Mysigt! Det blir allt mindre av den varan under den här ljusa tiden på året!
Apropå ljus måste jag berätta att jag har förälskat mig i doften "clean cotton" från Yankee Candles. Det ljuset doftar, mycket riktigt som namnet antyder, som den ljuvligaste, renaste tvätt ! Jag kan verkligen rekommendera ett köp av detta underbara doftljus. Jag avråder dock inköp av Plantagens kopia "fresh linen", den doftar nästan inget alls när det är tänt!

En fortsatt god afton önskar
jag dig som kikar förbi!
Kramar Anna-Lena ♥





15 kommentarer:

Vikeskärs hem och vardag sa...

Söta koppar du hittat. Kan det inte vara så att de där mallarna är till för en spritser? Hm eller inte hihi. Kanske någon annan som vet.
Kram kram

Anna-Lena sa...

Jag misstänker det med men en del av mönstren kommer bli väldigt märkliga... ska googla lite på namnet som stod på asken. Kanske finnar jag svaret då! Kram Anna-lena

STENLYCKA sa...

Vilka gulliga koppar bra idé med varmt vatten. Då kanske inte kaffet kallnar så fort.
Jag trodde också det var till en spritser, men det kanske är till något helt annat.
KRAMAR

promenader på landet sa...

Åh vilka fina kaffekoppar jag gillar dem jättemycket!! Jag får nog också åka på Loppis någondag. Ha det så bra! Kram Maria

Helena sa...

Vilka supersöta koppar, sånna fynd gillar jag också! Grattis till det! Ha en fortsatt härlig kväll! Kram Helena

Ardisia sa...

Ja älskar också clean cotton, den är sååå fräsch! Laundry day är också ljuvlig doft. Och vanilla cup cake... Mmmm.. Gillar!

Så fina koppar, och riktigt bra pris också ;)

Mysigt att dina pojkar fortfarande vill hänge med på loppisen! Mina tröttnade sisådär ett år sen, trots alla fina leksakshyllor och snälla tanter. De tycker jag stannar där aaaaalt föööör länge. Va? Fattar inte hur dem kan tycka så, jag bara springer egenom hyllorna & snabbt in i bilen igen! Hmm.
Dina "mallar".. Har inte en blekaste aning vad dem kan ha vara för nåt! Lite kul dock!
Och så har du en fin tallrikshylla också!
Ha en bra kväll :) Kram Mia

Vit som snö sa...

Vilka ljuvliga koppar du hittat! Till ett riktigt fyndpris!
Javisst är det till en spritser av kakor. Min mamma har en sån. Som ett rör med en vev på, man stoppar i önskad sprits, fyller med deg och vevar fram vackra kakor.
Fast vem är så ambitiös numera, såna kärleksfullt bakade kakor får man inte alltför ofta...
Kram Cilla

Cc sa...

Haha även jag har köpt mocca koppar på loppis, visar dem i morgon. Jo det är sprits plattor till en gamal sprits, som den jag visade härom dagen. Ja här blir det inget målande i dag heller om jag inte får för mig att bära in alla brädorna , vill ju bli klar. Kram

Maria - Villa Krutbruket sa...

Oj, oj vilket kalas pris för de fina kopparna..
Hm, undrar vad ditt andra fynd är för något.. Spännande! Hoppas någon vet vad det är ;)

Ska du hitta på idag då?
Själv jobbar jag till 16, sen bär det av till IKEA med mor min.. Gå där och skrota :P

Ha en bra dag//Kram Maria

Vitt o Vältummat sa...

Jättefina koppar till ett jättebra pris. Jag bryr mig inte heller om det är något känt märke eller sånt. Fint och billigt ska det va:-)
Kram/Åsa

Kerstin sa...

Hej Anna-Lena!

Tack snälla för kommentaren hos mig, jag suger åt mig av allt beröm jag kan få =)

De där mallarna eller vad det kan tänkas vara ser ju ursnygga ut att bara placera ut lite här och där...

Kramar i massor!
/ Kerstin

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Romantiken blommar, så fint!

Jag tänkte att "köksdonen" är för t ex pudersocker på en sockerkaka eller kanske om man skall göra ngt av marsipan....?????Men det är nog en spritser av kakor?!
Ja, det är bara fantasin som sätter gränser.
Ha det!
Carin

Annika sa...

Vilka söta koppar, de påminner mig om fikat hemma hos min mormor när jag var barn.

Så mysigt du hade dukat upp i trädgården.

Ha en bra dag, kram Annika

Klejson sa...

Vit som snö har precis det rätta svaret! Och en mycket bra formulering på det. Jag visste inte hru jag skulle förklara det så därför satte jag mig och läste igenom kommentarerna du redan fått. Och mycket riktigt det är till en slags kaksprits. Min mamma har en sådan här hemma, även min mormor har jag för mig. Hoppas du kan hitta den grundläggande delen så du kan få användning för alla figurerna! =)

Lisa.L sa...

hej ! dom är till en sprits =) jag har nyss sett en sån på seconhand.både spritsen och mallarna =) mvh Lisa