fredag 27 februari 2009

Välkommen hem till oss

Vår lilla veranda

Tänkte visa lite bilder från vår hall hemma. Vi renoverade den för 2 år sedan och det enda jag ångrar är att vi inte lade in ett trägolv i gammaldags stil. Vi valde i stället en liknande parkett som vi har i övriga huset och jag kan förstå vår tankegång för vi ville ha en enhetlig stil i huset. Nåja, det kanske blir ett trägolv så småningom.

Älskar mårbacka pelargoner
Bilderna är från förra våren när körsbärsträdet på framsidan stod i full blom. Längtar lite till våren när jag ser bilderna och jag är glad över att vi snart är där.


På ena väggen satte vi lite pärlspont och en medaljongtapet (mormors tapeter) med silvriga och grå inslag. I sekretären ryms en liten datorhörna.


I höstas påbörjade vi en badrumsrenovering och då passade vi på att ta bort ett stort element i hallen . Änligen fick vi lite bättre förvaring i form av en garderob och en liten nätt byrå. Vilket var väldigt bra, för förvaring kan man aldrig få för mycket av.

Den "fula" furutrappan byggdes in med pärlspont och under trappan fick vi också lite mer förvaring i form av en liten skrubb där vi bland annat har ett litet skafferi. Tyvärr samlas även lite bråte därinne...




Tycker mycket om väggord och det här har jag skrivit själv.




En liten hälsning till våra kära gäster innan de går hem. För tillfället är jag på jakt efter en fönsterkarm att hänga framför hyllan som ursprungligen var ett fönster.


Här hade jag tänkt infoga en bild på hur vår hall såg ut innan renoveringen men jag är inte riktigt överens med bildhanteringen ännu. När jag laddar över bilder kommer de i ordning och därefter kan jag inte flytta dem. Borde gå tycker jag, kanske någon har ett tips att ge mig. Det var allt för i afton, nu måste jag försöka studera en stund.
Med önskan om en god natt!








Törnrosasömn

God morgon,

har lyckats övervintra ett par pelargoner som jag försiktigt håller på och väcker ur deras vintersömn. Mitt rosmarinträd verkar också ha överlevt men det är lite för tidigt att ropa hej ännu. Jag har också passat på och tagit några sticklingar från ett par långa, rangliga mårbackapelargoner. Får se hur det går. Har tyvärr inte särskilt gröna fingrar men försöker i härdigt ändå.


Här är en detalj från en av zinkkrukorna som pelargonerna står i. De ser tyvärr inte särskilt roliga ut ännu men bild kommer förhoppningsvis på dem framöver.


Något annat som håller på att vakna till liv ur sin djupa sömn är videungen. Ska gå en promenad idag och se om jag hittar ett par kvistar att plocka in. Visst var Elsa Beskow duktig, författarinna och konstnärinna på en och samma gång. Tänk om man hade haft hälften av hennes talang.

En riktigt skön helg med massor av mys önskar jag dig som kikar förbi!






torsdag 26 februari 2009

En snabbis...

Sportlov i all ära men nu på eftermiddagen tyckte jag att det var lite jobbigt för det blir så rörigt hemma. Utspritt över hela huset låg pokemonkort, duplo, dockor, pusselbitar och andra små godsaker man behöver under en dag. Efter mycket plockande har det äntligen blivit lite ordning och reda på torpet.

Har fått lite nya pysselidéer men de får vänta, för i afton har jag mer litteratur att läsa. Vad sägs om lite horisontella och vertikala omsorgskulturer, låter upplyftande eller hur? Nåja, det kan ju bara bli bättre om jag säger så....

Ovan visar jag lite av mina inköp från Sigtuna igår, en trådrulle från "antique house?" och en påse med söta ägg från Miljögården. Lite knasigt kanske men jag har redan börjat fundera på påskdekorationer ( 5 veckor kvar....)

Slumra sött. Det ska jag göra!

onsdag 25 februari 2009

Tur till Sigtuna

God afton!

Det blev inget pimpelfiske idag. Vi var i stället ute i trädgården och gjorde snöskulpturer. Snön var alldeles perfekt för det. Skulpturer och skulpturer vet jag väl inte riktigt om det blev, låt oss i stället kalla det för kreationer. Simon gjorde världens största klot och Hugo någon slags indian. Själv försökte jag mig på en dalahäst men maken tyckte snarare att det liknade en sphinx. Nåja, roligt hade vi i alla fall.

Tog mig en svängom till Sigtuna på egen hand och fick verkligen ångra att jag glömt kameran hemma. Såg väldigt mycket fint som jag skulle ha velat lägga ut på bloggen. Besökte bland annat butiken "Underbara ting" vars namn är väldigt passande, ville köpa nästan allt jag såg därinne. Butiken öppnade i december och idag var första gången jag var där. Köpte några små saker som jag kommer att visa i morgon.

Nu måste jag damma av skolböckerna och lägga mig i badet med min egen kurslitteratur. Ska till universitetet på måndag och har några uppgifter att göra fram till dess. Tidsoptimisten startar alltid för sent, tyvärr! Jag är ett hopplöst fall...

Med önskan om en fortsatt skön kväll!

Morgonmys!

God morgon!

Det känns härligt att få vara hemma och inte stressa i väg till arbetet på morgonen. En av fördelarna med läraryrket. Idag funderar jag på om vi ska åka en sväng till Sigtuna för lite skridskoåkning och pimpling på isen. Barnen har aldrig pimplat och det skulle vara roligt för dem att prova på det. Dessutom finns det ju några trevliga inredningsaffärer där... för mammas lystmäte!

Häromdagen plockade jag in några syrenkvistar som jag ställde i en glasburk som jag egentligen brukar ha tulpaner i. Jag ville väldigt gärna ta in äppelkvistar men jag beskar träden ganska mycket förra vintern så jag hade inte hjärta att gå lös på träden igen. Det får kanske bli ett par körsbärskvistar i stället.

En riktigt skön onsdag önskar jag dig som kikar förbi. Snart är det helg igen!

tisdag 24 februari 2009

Fetisdag utan semla...



Idag är min kära make placerad på en tillfällig "shit-list". Han skulle göra en back-up på alla våra bilder och råkade då flytta samtliga bilder. Det innebär att jag inte kan få fram någon bild på en mumsig semla som jag hade tagit tidigare. Snopet! Å andra sidan är det väldigt bra att han gör en back-up före en eventuell hårddiskkrasch så jag kan ju inte gärna klaga. Det får i stället bli en bild på ett litet arrangemang med blåbärsris som jag plockade i skogen idag.

Njuter till fullo av sportlovet och idag var det otroligt underbart när solen tittade fram. Busarna boys och jag passade på att bygga en snöfästning ute i det vackra vädret medans Maja sov och maken och svärfar kaklade badrummet. Ja, du läste rätt. Det börjar gå framåt med vår badrumsrenovering. Kanske får jag duscha snart... eller åtminstone gå på toaletten nere i stället för att springa upp hela tiden. Riktiga lyxproblem som jag tampas med. Tänk förr i världen när man bara badade ett par gånger per år...

Ha en fortsatt skön afton!

Det spökar...

(Här är kristallkronan som spökar...)

Ikväll blev det en spontanmiddag med några av barnens dagiskompisar och deras mamma hemma hos oss. Verkligen trevligt! Gillar spontana happenings. Efter maten tog vi vuxna en espresso och barnen sprang runt och lekte kurragömma. Helt plötsligt faller min blick på speglingen av kristallkronan i burspråksfönstret och jag ser att kristallkronan gungar. Jag tittar på kristallkronan och den står alldeles stilla. Jag vänder mig då om och tittar på vår andra kristallkrona¨och den är också alldeles blickstilla och då blev jag verkligen konfunderad. Till saken hör att vi flyttade kristallkronan till vardagsrummet häromdagen, den har alltså en ny placering i huset. Mamman som besökte oss såg min reaktion och jag berättade vad jag sett, därefter började vi att skratta.

Härpå följde en massa experimenterande. Barnen fick hoppa i soffan för att se om fönstret började skaka. Jag satte kristallkronan i lite gungning för att se hur speglingen i fönstret skulle bli och jag kan säga så mycket som så att vi lyckades inte återskapa min minnesbild av gungningen. Vår teoretiska slutsats blev att det förmodligen var en optisk synvilla, ett hjärnspratt eller så kanske det faktiskt spökar här i Märsta.......

En riktigt härlig tisdag kväll önskar jag dig som tittar in!


I bakgrunden skymtar man burspråket där "illusionen" uppstod. För er som är intresserade av mer "spooky" saker och vill se ett "riktigt" spöke. Klicka på länken nedan.

söndag 22 februari 2009

Ja, se det snöar...

Vilken tajmning! Äntligen kommer det ordentligt med snö i det annars rätt snöfattiga Stockholm, åtminstone denna vinter. Blir såååå glad för alla barn som är lediga från skolan och har sportlov. Förhoppningsvis lättar snöfallet snart och följs av vackra dagar med sol och kyla. Finns det något härligare en riktiga vinterdagar när solen strålar och man kan åka pulka, skridskor, bygga snögubbar eller bara leka i snön. Men efter lovet får snön gärna försvinna för min egen del för jag längtar efter den underbara våren... men den kommer ju alltid förr eller senare.
Det känns rätt bra idag för alla våra barn åt frukost med aptit. Två har haft magsjuka och en har klarat sig, hoppas att det håller i sig (ta i trä...).

Kanske kan vi gå och och leka i snön om ett par timmar. Tror att det är för kallt att göra snögubbar. Min förra, lilla gubbe levde bara i ett dygn därefter regnade han bort... snyft!




Hursomhelst ska vi njuta av vintervädret de närmsta dagarna. Vad härligt det ska bli.
Fortsatt skön söndag önskar jag dig som tittar in och till alla sportlovsfirare önskar jag ett härligt lov med mycket bus och skoj!






lördag 21 februari 2009

Det tog lite tid men nu har lampan från Indiska äntligen kommit upp. Det fanns ingen kontakt vid fönstret där jag egentligen hade tänkt sätta upp den och efter att ha bott i kartong ett par månader kom vi till sist på ett bra ställe i. Lampan hamnade i ett hörn i vår hall där den sprider ett mysigt sken om kvällarna.

Annars har det inte hänt mycket nytt under solen här. Lilla totten är fortfarande krasslig men idag har hon börjat få tillbaka lite aptit igen, så det går väl framåt även fast det känns lite segt. Nu ska jag få ut killarna i solen, det ser härligt ut ute!

Ha en underbar lördag!

Och så här ser det ut i skymningen....

Den mystiska skon

Visst är den söt min mystiska, kanske rentav magiska sko. En gång i tiden har ett litet barn glatt trampat runt i den på upptäcksfärd i världen. Vet inte var den kommer i från, skon bara dök upp i vårt hus en dag. Jag har frågat ALLA vi känner men ingen vill kännas vid den. Det gör mig ganska glad för jag har blivit fäst vid skon och den får gärna bo hos oss ett tag till...och vem vet en vacker dag får jag kanske ett svar på min gåta.

Ha en bra dag!

Drömmen om vitt

Tänk om det var sant, mitt stora ekskåp äntligen vitt men än så länge är det bara en vacker dröm. Hittade den här bilden när jag bläddrade i genom gamla tidningar, tror att den här bilden var från ett gammalt nummer av Sköna hem. Varje dag tittar jag på mitt gamla 30-talsskåp och fantiserar om hur fint det kommer att bli när det har målats vitt. Men, den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

Njut av den vackra vinterdagen, för snart kommer kanske våren! Hoppas det i alla fall!!!

fredag 20 februari 2009

Ny matgrupp


Igår fick jag min kära make att åka iväg och köpa en "ny" matgrupp år oss som jag hittat på Blocket. Blev verkligen glad när han kom hem med 4 stolar och ett bord. Tror att gruppen kommer att passa väldigt fint till mitt stora vitrinskåp i ek som jag planerar att måla vitt. Fler bilder kommer snart. Men, nu måste jag ta hand om lilltösen som precis har vaknat.
En underbart fortsatt skön fredag önskar jag dig som kikar in!

onsdag 18 februari 2009

Känns lite konstigt för idag har jag min första vård av sjukt barn dag. Lilla Maja fick feber i går kväll och under natten kräktes hon. Idag är hon trött och hängig men har än så länge lyckats behålla det lilla hon har ätit. Stackars krake, hoppas att det går över snart. För tillfället ligger hon och sover och jag har precis hunnit med att färdigställa ett av mina loppisfynd från förra veckan. Tidningshyllan som var grönlaserad har vitmålats och sedan har jag skrivit dit texten för hand. Det var lite trixigt att måla de fina linjerna men jag känner mig rätt nöjd med mitt lilla projekt.

Oj, nu vaknar lilltotten och plikten kallar...

Med önskan om en skön onsdag!

Njut en stund av Lantliv, Drömhem och trädgård, Hem och antik!

Typsnittet som jag använt heter Edwardian script och går att ladda hem gratis från olika typsnitts-sajter.


tisdag 17 februari 2009

Bröllopsfoton...


Har fått upp en ny hylla och mina nyligen vitmålade ramar. Tycker att de vita ramarna passar oerhört mycket bättre till de svartvita fotografierna. Den här ploj-bilden tog en god vän till oss. Personligen tycker jag att förvillande lik en tecknad seriefigur, det är mest håret och frisyren jag syftar på. Vem jag tänker på har du säkert klurat ut??? Om inte, kommer svaret här: Marge Simpson!! Hon bygger ju också sina frisyrer på höjden. Jag kände mig i alla fall väldigt fin på vår bröllopsdag och det är ju"huvudsaken"!! Till mitt försvar måste jag säga att på den tiden då det hela begav sig var det väldigt modernt med lockknutar.

Trillat dit

Ja, nu har jag också trillat dit som många andra ute i bloggosfären. Det var riktigt roligt att besöka den japanska hemsidan där man snabbt och enkelt omvandlar sina fotografier till att bli sisådär 100-150 år gamla. Måste dock utfärda en varning för sidan är lätt beroendeframkallande och jag vill ju inte gärna sitta framför datorn hela natten. Det är ju trots allt en dag i morgon med. Det kliar i fingrarna men jag måste behärska mig, fyra bilder har jag omvandlat än så länge.
Frestad att prova??? Klicka på länken nedan så kommer du dit!

labs.wanokoto.jp/olds

Tallrikshyllan i köket
Tror ni att jag lyckades hålla mig? -"Not"! Har redan omvandlat ett par bilder till. Men, nu ska jag gå och knyta mig.

Bröllop anno 1901 eller var det 2001??

Önskar er alla en fortsatt trevlig kväll!


måndag 16 februari 2009

Tävling hos Alvas hus

Lämna en kommentar på Alvas hus hemsida så har du en chans att vinna denna underbara kyrkoljusstake. Jag brukar för det mesta upptäcka alla tävlingar försent men nu har även jag en chans att vinna denna enormt fina ljusstake. Den skulle passa sååååå bra i vårt nya tilltänkta sovrum. Oddsen att vinna är rätt ok än så länge, tävlingen har fått 110 kommentarer. 1/110 , jag är en obotlig optimist. Tröstar mig med det gamla ordspråket "Den som har otur i spel, har tur i kärlek"! Och det stämmer, i alla fall för mig!
Klicka på länken nedan så kommer du direkt till sidan:
Lycka till!

Underbara bloggar i lantlig stil

( Min spegelbyrå)

Det är helt otroligt vilken inredningsinspiration som finns ute på nätet med alla fantstiska bloggar. Behöver inte köpa en enda inredningstidning till men gör det nog ändå för jag kan inte låta bli. Jag har lagt till några riktigt sevärda bloggar för dig som älskar fransk-dansk lantlig inredning i min sidokolumn. Håll utkik för jag kommer nog att uppdatera den ofta framöver. Mitt problem är att jag blir för inspirerad av alla fina bloggar och jag vill bara göra om i varenda rum hemma. Är tyvärr lite ombytlig av mig och brukar tröttna på stilar efter ett par år. Men det känns inte som att jag kommer tröttna på denna lite mer klassiska stil - har hela mitt liv haft en förkärlek för lite äldre, vackra föremål. Men den som lever får se. Kanske är mitt hem (läs vårt hem) helt avskalat och minimalistiskt om ett par år, tror dock inte det...

En riktigt trevlig kväll önskar jag dig som tittar förbi!

Olivträd

Ett litet olivträd har flyttat in hos oss. Älskar gröna växter men har tyvärr inga gröna fingrar men jag ska göra mitt bästa för att få det här trädet att trivas. Problemet är att olivträdet vill ha regelbunden vattning och hos mig trivs bara växter som klarar lite torka... Såg ett väldigt fint olivträd på en blogg och ägarinnan till det trädet tyckte att blomman var väldigt lättskött och det var efter det som jag slog till och införskaffade ett eget träd.

Tycker om bladens silvergröna färg. Visste du att ett olivträd kan bli över 2000 år gammalt. Tänk vilka historier ett sådant gammalt träd skulle kunna berätta...
Ordspråk som sitter på tygpåsen.


Nya kuddar

I lördags kväll kom jag äntligen till skott och började göra kuddarna jag planerat sedan länge. Köpte textilpappret för över ett halvår sedan. Samtidigt som jag lyssnade med ett halvt öra på melodifestivalen experimenterade jag och strök fast bilderna på billiga örngott från Jysk, framöver ska jag använda några gamla fina örngott som jag har liggande. Ena motivet är en bild på min mamma som liten och det andra har jag hittat på en hemsida där man kan ladda ned bilder. Spetsarna har jag fyndat på Tradera och jag fuskade lite för jag limmade dit dem med textillim i stället för att sy dit dem. Här kommer några bilder på resultatet:
En krona för dina tankar...

Kuddarna på plats vid sittbänken i vår entré!
En riktigt skön dag önskar jag dig!

Vårryck

När den lite starkare februarisolen börjar strila sitt ljus genom våra fönster hemma ser man helt plötsligt alla små fläckar som inte synts tidigare i vintermörkret. Samma tid varje år skapar detta ljus ett vårryck hos mig. Jag städar, fejar och röjer i varenda hörna, fyller huset med ljuvliga tulpaner och rumsterar om. Njuter av att äntligen få lite ordning på torpet. I torsdags passade jag på att ta en sväng till en loppis i Knivsta. Fyndade bland annat några gamla glasburkar som fick bli dekorativa tulpanvaser. Min fina Ittala vas har tagit en "time-out" och hamnat i vitrinskåpet i stället. På loppisen gjorde jag även ett par andra fynd som jag nu håller på och små pysslar med. Tar lite tid med målningen men snart är jag klar.
Bild på en söt liten flicka får dekorera glasburken från loppisen.

Letade i flertalet affärer efter vita tulpaner i helgen men på grund av alla hjärtans dag gick det inte att uppbringa en enda bukett. Men, det blev rätt fint med lite färg som omväxling mot allt det vita.



Nu är det dags för mig att fortsätta med mitt vårryck. Det gäller att passa på så länge orken och lusten finns.

En underbart härlig måndag önskar jag dig som hälsar på!


söndag 15 februari 2009

Nykick

Måste erkänna att det är oerhört roligt att starta en ny blogg. Har en blogg på metrobloggen sedan september men har nu även börjat blogga här på blogspot. Tycker att möjligheterna till variation är oändligt mycket större här. Känner mig nästan som ett nyfött barn och det har verkligen varit en nykick för mig att starta en blogg här. Kommer förmodligen att blogga parallellt en tid tills jag har lärt mig att hantera bloggverktygen på blogspot bättre.

Idag har vi storstädat huset, så skönt och befriande när det äntligen blir rent och fint. Skulle bara behöva ta hand om vissa högar här och var. Min kära make brukar i bland påminna mig om att bilderna på min blogg inte riktigt överensstämmer med verkligheten... förstår inte alls vad han menar ( blink, blink!). Det brukar dessvärre bli rätt rörigt här hemma med tre små barn och deras attiraljer ( läs plastjunk) är inte direkt "shabby chic"! Ordspråket " en bild säger mer än 1000 ord" kan måhända stämma men man kan också väldigt lätt undgå "sanningen" med en annan kameravinkel.

Ska slita mig från datorn nu och bänka mig i soffan en stund, tror att Beck börjar snart!
En fortsatt skön söndagsafton önskar jag dig som kikar förbi!

Madonnafeber

Har blivit väldigt förtjust i madonnor.Den här madonnan är min första och enda, än så länge och inköpt på Tradera. Madonnor som håller ett barn i famnen tilltalar mig mer än de utan, tror att det är för att det väcker moderskänslorna inom mig. Den här vackra madonnan är från 1921 och troligtvis tillverkad av en konstnärinna som hette Astrid Aagesen. Ljuset är lite eget hemmapyssel.
Madonnan och barnet i skymningen.
Tyvärr har jag inte bara fått madonnafeber idag utan även riktig feber. Det är andra gången på två veckor som jag är lite krasslig och det känns tråkigt att det är på mina lediga dagar. Som tur är börjar jag först på tisdag och tills dess mår jag förhoppningsvis bättre. Fyra arbetsdagar kvar, sedan är det sportlov. Det är inte klokt vad tiden rusar förbi, innan vi hinner blinka är våren och sommaren här igen. Det är så härligt när vi går mot ljusare tider.

En riktigt skön söndag önskar jag dig som tittar förbi!