lördag 18 april 2009

Längtar efter...att få tid över till att pyssla i trädgården. Här kommer lite bilder på några lyktor jag hittade på Jysk för ett par veckor sedan. Häromdagen hann jag i alla fall plocka ur dem ur kartongen. Lavendeln, från Ikea, kom väl till pass i den ena lyktan och i den andra fick ett ljus som stod kvar ute sen i julas flytta in.
Jag har lite nya små trädgårdsplaner på gång. Vill anlägga en liten lummig odlingsplats med grusgångar och odlingslådor av gamla fönster. Grusgångar vore bra för oss för på så sätt hoppas jag kunna hålla mördarsniglarna borta från de spröda salladsbladen. Tyvärr blev vi invaderade av sådana för ett par år sedan så mitt kvällsnöje om somrarna numer är att jaga dem med min spade... Maken uppfann också ett nytt sätt att ta död på de slemmiga krypen förra året nämligen snigeltennis. Behöver jag förklara mer... Det är faktiskt väldigt tråkigt för flera vackra växter kan jag inte ha. Planterade ut lite Campanulor förra sommaren och nästa dag var hela växten spårlöst försvunnen.
Har upptäckt en del växter som sniglarna inte gärna ger sig på, än så länge, och det är bland annat många, gamla svenska växter, vilket passar mig bra.
Det här tycker sniglarna inte om: Löjtnantshjärta, akleja, rosenskära, lavendel, brudslöja, kaprifol, busksalvia och olika nävor.
och det här tycker de är väldigt gott: penseér, dahlior, basilika, sallad och violer.

En underbart skön helg önskar jag dig. Tänk att två veckor står vi och värmer oss vid Valborgsmässoelden. Åh, vad mysigt!

Kramar Anna-Lena


4 kommentarer:

Sussi sa...

... snigeltennis, :) därför står min kaprifol kvar.

Creations by Lisa sa...

Så vackra lyktor du köpt :-). Tack så mycket för att du vill vara med i min tävling, glad blev jag.
Kramar och Lycka till - Lisa

Annika sa...

Jättefina lyktor :) Har dem fått lavendel på ikea, då kanske det är dags att åka till ikea snart. Låter fint med grusgångar och odlingar.
Hoppas du får en fin lördag. Kramar

Fröken Fräken sa...

Kul att du hittade till mig! De var himla fina lyktor, de har jag inte sett på Jysk här - får ta och spana efter dem.

Ja, det är väl den enda fördelen med att bara ha en balkong, dit hittar iaf inga sniglar!