tisdag 21 april 2009

"Ostajlat"

Inga tända ljus, inga fruktskålar, inga blomsterarrangemang utan här kommer den nakna sanningen dvs några "ostajlade" bilder från vårt hem. Det är i alla fall tur att den "fula" men praktiska stolen från Ikea är vit, då smälter den i alla fall in något... Spegeln över skåpet är mitt nästa "måla vitt" projekt.
Det vita skåpet hittade jag till min stora glädje under bortskänkesannonserna på Blocket för ett par år sedan. Fram till ett par veckor sedan var det mörkbrunt men efter mycket möda och besvär och fyra varv med penseln är det nu äntligen vitt. Förut hade vi en matsalsgrupp i ek men då den blev utbytt mot en gammal vitmålad Chippendale grupp såg det inte så bra ut längre med det mörka skåpet.

Nu är jag på jakt efter flera stolar att komplettera med. Har några udda, gamla stolar som jag tänkt använda under tiden.


Både stolarna och skåpet är dekorerade med vackra intarsior. Var lite orolig över hur det skulle gå att måla dem men det var inga problem.

Tänk vad hantverkarna var duktiga på att göra möbler förr i världen. Det var omsorgsfullt gjorda saker det om man jämför med dagens masstillverkning.

Kristallkronan har jag haft i flera år och det är nog ett av mina bästa inköp. Visserligen fick jag betala lite för mycket för den men vad gör man inte när man blir förälskad?

Avslutningsvis kommer en bild från vår matplats i en annan vinkel. Som ni ser har vi en öppen planlösning mellan kök och matdel men då vi älskar att mingla i köket gör det oss ingenting för...det är ju i köket det händer! Ja, det var den nakna, ocensurerade sanningen och allt för i afton.
Nu måste jag krypa ned i badkaret och tvätta bort röklukten, huga! Tidigare i kväll svängde jag förbi ett gammalt ödetorp som brann ned i helgen och trots att jag bara var där en kort stund fullkomligen stinker jag rök. Bilder från min lilla spännande och lite vemodiga utflykt kommer en annan dag.

En skön afton önskar jag dig som kikar förbi!
Kramar Anna-Lena
9 kommentarer:

designochsnickeri i lantlig stil sa...

Hej Anna-Lena,åh vilket underbart skåp och jättefina stolar,jag måste erkänna att jag blir lite avis:)Fina bilder du delar med dig av ikväll:)vi hörs kraam Eva

Mitt smultronställe sa...

Snyggt det va med vitt på bäde skåpet och bord o stolar, lite vit färg gör så mycke!!

Ha det gott, Camilla.

Flaggduken 2 sa...

Oj så ljuligt vitt & fint, behöver ingen mer styling tycker jag!
Gillar din kristallkrona skarpt, så snygg!
Må så gott!
Kram Petra

Mitt smultronställe sa...

Hej!
Det gick jättelätt att spraya de vita, och billigare förg hade jag också. Skall köpa mer färg, har en hel hög med saker som skall sprayas!!

Ha en bra onsdag!! Camilla.

Helena sa...

Jättefina bilder!!! Vad mysigt kök du har och stolarna och skåpet är jättefina! Kram helena

Huset på landet sa...

Ojoj, så ser det inte ut hos oss hur mycket jag än skulle styla!!
Vilken underbar matsalsgrupp och tänk att du fick det skåpet gratis, helt otroligt!! Å fint i vitt naturligtvis ;).
Kristallkronan är jättefin. Jag köpte nyligen en på Tradera, men köpet blev inte riktigt som jag tänkt mig...Hamnade på en fräck säljare som inte alls uppgav korrekt information. Jag ska skriva om det sen i bloggen...Först ska kronan på metallsvetsning och sen på elrenovering...

Villa Krutbruket sa...

Vilket snyggt matsalsrum ni har!! Kram Maria

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Vilket vackert kök och matrum ni har! Och möblerna är jättefina, och skåpet blev ju snyggt i vitt!
Och så blev jag förtjust i den fina tallrikshyllan på väggen1
Kram
Marie

Stina sa...

Jättefint! Kul med inspiration från andra!!
Kram Stina