måndag 20 april 2009

Strålande idé...

eller inte? I september kommer alla vanliga glödlampor att förbjudas inom EU. Energibesparingen beräknas bli ungefär 10 procent och dessutom blir kvicksilverutsläppen färre. Som miljövän måste jag ju välkomna förslaget trots att jag inte direkt blir stormförtjust. Mina kristallkronor kommer bli väldigt "fina" med lågenergilampor. Frågan nu är om man skall börja hamstra lampor eller helt enkelt förlika sig med tanken och hoppas på att lamptillverkarna börjar producera lågenergilampor i lite finare utföranden. Ett annat alternativ är kanske att ta bort elen helt ur lamporna och enbart använda stearinljus. Men då måste ljusen vara av äkta stearin för annars är det inte heller vänligt mot miljön. Kommer nog fram till slutsatsen att jag får hamstra lite grann för att vara på den säkra sidan ett par år i alla fall. Vilka lyxproblem vi tampas med i väst!

Ha en skön måndag!
Kramar Anna-Lena

3 kommentarer:

Vita små hjärtan sa...

Kanske dags att köpa på sig :) Ha en bra dag!

designochsnickeri i lantlig stil sa...

Heej Anna-Lena,vilken fin kristall-krona!En sån skulle jag inte ha nåt emot att ha:)Ja man ska tänka på miljön,vi måste för våra barns skull.Vi hade det mysigt igår,man får ta tillvara dom stunder alla är samlade:)Tack vännen för att du vill visa våra alster,så tacksam.Som du ser har jag startat en till blogg,ska nog gå över till den helt snart..kraam Eva

Vit Romantik sa...

Ja man får köpa på sig lite!! Vilken fin taval du köpt gillar det citatet!!
Vaxduken jag har på skrivbordet är köpt på metervara i en butik i jönköping de har dock inte kvar den men har sett något liknande på torghandeln. Hade en ute förra sommaren men fåglarna pickade tyvär sönder den!!

Ha en fortsatt trevlig vecka!

kram Johanna